1ste dag in Cusco
Door: Ellis en Jannie
Blijf op de hoogte en volg Ellis en Jannie
26 November 2006 | Peru, Cusco
De reis:
Het was een lange reis. 9,5 uur gevlogen en toen waren we op Bonaire waar we er even uit mochten. Daar was het 35 graden en dus erg tropisch. Na een uur wachten moesten we nog 3,5 uur vliegen naar Lima. In Lima werden we netjes opgehaald en na een cola zijn we gaan slapen. De volgende dag moesten we er vroeg uit om naar Cusco te vliegen.
Cusco:
We vlogen over Cusco en we keken onze ogen uit, echt mooi. Teon we naar de hal van de bagage liepen kwam de peruaanse muziek al op ons af. Heerlijk. We werden opgehaald en naar ons appartement gebracht.
Appartement:
We hebben drie verdiepingen. De begane grond bestaat uit een keuken, tafeltje en een zithoekje. Op de 2e verdieping staan 2 bedden en is de badkamer. Op zolder staat 1 bed. Het is erg knus, maar ook een beetje behelpen. Zo hebben we ´s middags geen water en kunnen we niet douchen en niet doortrekken. Wc-papier moet in een afvalbak en niet in de wc. De deur gaat bijna niet op slot en de douche stinkt. Verder is het super en we zijn er blij mee, we kunnen ons er wel goed vermaken.
Cusco:
We hebben de 1ste dag lekker rondgelopen. Dat is echt vermoeiend. Na elke tree en elke stap moet je op adem komen, aangezien er hier niet zo heel veel zuurstof in de lucht zit. We kregen ´s middags een rondleiding van 2 meiden die nu even bij de organisatie werken. Daar hebben we de rest van de middag en avond mee rond gehangen. ´s Avonds hebben we nog meer Nederlanders ontmoet en we hebben ons belachelijk gemaakt in de kroeg door stomme opdrachten te doen. Zo moesten we als voorbeeld de Mosselman zingen en dan elke keer een andere zin wat rijmt op scheveningen. Dat levert lachwekkende situaties op. Ook hebben we het spel 'Ik heb nog nooit...' gedaan, was bij deze mensen ook al bekend. Veel nieuwe spelletjes geleerd, nemen we mee naar NL.
Zo even genoeg over hoe het hier is, gewoonweg fantastisch. Owja, terwijl we op zoeken waren naar zonnebrand, zijn we van een half uurtje zon, echt verbrand, echt rood. Zelfs Jannie, dus heb medelijden met Ellis.
Na, de groeten uit het heerlijke Cusco.
Adios
Ellis y Jannie
26 November 2006 - 20:57
Ria:
nog een hele fijne tijd voor jullie beiden!!!! Doe je best tijdens Spaanse les en geniet van Peru!
Jannie, ik heb de foto's opgeslagen.
26 November 2006 - 20:57
Annie En Gerard.:
kei leuke fotos.leuk verhaal.succes morgen op school meiden.toi toi -
26 November 2006 - 21:17
Mieke:
Hai schatjes,
mooi dat het jullie al bevalt!! Suerte con espanol! Mooi huisje trouwens! XXX -
26 November 2006 - 21:18
Dinja:
Heeeej!!
Super zeg, jullie appartement ziet er goed uit. Inderdaad een beetje behelpen,maar komt goed! Lachen dat jullie meteen al leuke spelletjes hebben gedaan, ze weten nu dat jullie in town zijn!! Geniet ervan en leuk dat er ook al meteen foto's bij zitten!
Ciaoieee xxx -
26 November 2006 - 21:28
Tante Mia:
super zo te horen en te zien, doe maar kalm aan de eerste dagen en laat alle indrukken rustig op je inwerken.
groeten van mia en harry
geniet meiden. -
26 November 2006 - 21:38
André:
Hola chicas.
¿Como estan?
Escribo solamente español. Pienso es muy bien por vosostros. He leido el pagina y visto las fotos.
He disfrutado todos. Mañana tenemos que empezar aprender español. Espero que despues las vacciones vosotros hableis muy bien español. Quiero les seguir.
Abrazos
André. el padre de Jannie. -
26 November 2006 - 21:54
Iris:
Hola chicas! Wat leuk om al zo snel iets van jullie te horen en foto's te zien! De temperatuur zal wel ff wennen zijn! Heel veel succes met jullie talencursus en geniet van al het moois!! Adios! -
26 November 2006 - 22:04
Rachel:
Hey meiden, klinkt allemaal heerlijk herkenbaar! Maarre, wat ik zo zie, hebben jullie het ontzettend getroffen met jullie appartement! Ziet er voor mij echt zwaar luxe uit! haha. Goed idee van de vader van Jannie:
Suerte manana con las classes! Saludos a las profesoras! Muchos besos! -
26 November 2006 - 22:28
Arne:
Hey meiden. Leuk om te zien hoe jullie daar zitten te wonen. Succes op school en sterkte met de verbrande beentjes :P
27 November 2006 - 05:04
Guusje:
He Jannie, nu kan ik eindelijk ook een berichtje schrijven. Ziet er goed uit daar! Heel veel plezier jullie samen, geniet ervan, maar dat komt wel goed zo te horen!
Groetjes uit India (hier gaat het ook goed!).
Kus Guusje -
27 November 2006 - 06:58
Josje:
Fijn dat jullie 't naar je zin hebben en leuke foto's!
Veel plezier nog meisjes!
X -
27 November 2006 - 07:36
Marloes:
Super, meisjes!!!
Ben blij dat alles goed is gegaan, zat niets tegen zo te lezen, hebben jullie meteen een goede indruk!! Vandaag dus naar school? Veel plezier met Spaan en geniet de eerste dagen maar lekker!
Dikke kus Marloes -
27 November 2006 - 10:57
Jonne:
goed geregeld meiden,, jullie kunnen zelfs een logee verdragen dus miss dat ik dan maar ff kom :P
maare flink zonnebrand smeren dan he (K) -
27 November 2006 - 11:07
Linda:
Ik heb nog nooit, maar dan ook echt nog nooit, maar dan ook echt nog helemaal nooit meegemaakt dat in Peru mensjes ik heb nog nooit kennen!!!! hahahah Ik ben helemaal jaloers dat jullie verbrand zijn!!! dat wil maar een ding zeggen! ZONNETJES!!!! hihi
meiden goed insmeren en nog veel plezier daar!
Dikke kus en knuffel van mij -
27 November 2006 - 13:26
Maria:
Hallo meiden.
Klinkt allemaal best leuk.
Ik heb medelijden met je Ellis,dat doet echt pijn.
Ik zal aan je denken als ik de verwarming hoger zet ok.Veel succes verder groetjes. -
27 November 2006 - 15:24
TP:
Heej meiden,
Ben blij dat jullie goed aangekomen zijn....Echt een leuk appartementje!! en Ellis ik heb met je te doen...hihi...ik weet hoe het voelt als je snel een kreeft bent. hihi
Veel plezier nog!!
xxx -
27 November 2006 - 17:39
Elcke:
Hey meisjes,
echt super leuk! appartement ziet er super goed uit en meteen spelletjes zo hoort dat hihi. Hoe bevalt school, kunnen jullie al een beetje spaans?
Kus -
28 November 2006 - 19:23
Helma Follings:
Hallo Jannie
Een hele prettige tijd / vakantie ook voor je vriendin Ellis. Het ziet er goed uit op de foto's. En hoe het is om flink verbrand te zijn daar weet ik alles van. veel groetjes van Helma -
28 November 2006 - 22:35
Marieke:
Heeej Kicke man!! Nu, na die lange vlucht, kan het pas echt gaan beginnen voor jullie! Succes enneh uiteraard heeel veel plezier!! -
28 November 2006 - 22:37
Carin:
hallo meiden;
fijn dat alles goed is gegaan nu goed genieten jody wil weten wanneer je weer thuis komt!! liefs johan carin kus van jodyxx -
29 November 2006 - 12:33
Els Noordzij:
Leuke start,Jannie
Een hele fijne tijd en ik volg jullie( ook voor je vriendin Ellis).Succes met spaans. gr Els -
29 November 2006 - 14:01
Gert:
Beste Jannie en Ellis,
Ik ben een collega van Ellis'moeder. Ik heb net uitgelegd dat je via skype gratis met elkaar kunt telefoneren. Dit gaat via het internet. Laat maar aan jem oeder weten of je dit programma kent. Dan hoor ik wel of jullie op deze manier contact gelegd hebben. Voor nu groeten uit een "warm" Bergeijk. -
29 November 2006 - 15:12
Hanzel!! :
Hey dames, om linda maar even te quoten: ik heb nog nooit maar dan ook echt nog nooit, helemaal ontzettend nog nooit en te nimmer een berichtje gestuurd naar twee meiden in peru.
ik hoor wel dat jullie het ontzettend naar je zin hebben. Ik wens jullie heel veel plezier en succes en als jullie straks weer terug zijn wil ik wel eens wat van die spelletjes spelen in de MB. Maar da zal wel goedkomen.
een hele dikke knuffel en kus
van hans -
29 November 2006 - 18:33
Lein:
Heej meisjes
Ik zal hier ook nog even een berichtje achter laten. Leuk om te horen, jullie verhaal. Allemaal voorspoedig dus, op het verbranden na dan, maar ja dat hoort erbij he! Leuk met die foto's erbij, mooi appartementje zeg!
Nou, succes maar weer met de Spaanse les en geniet er lekker van!
Dikke kus -
30 November 2006 - 20:00
Bart:
Dames, hoe is de eerste week verlopen? Al goed naar jullie zin daar? Heel veel plezier nog.
hasta luego,