Going down-south - Reisverslag uit El Calafate, Argentinië van Ellis en Jannie Raay en Peters - WaarBenJij.nu Going down-south - Reisverslag uit El Calafate, Argentinië van Ellis en Jannie Raay en Peters - WaarBenJij.nu

Going down-south

Door: Ellis en Jannie

Blijf op de hoogte en volg Ellis en Jannie

14 Maart 2007 | Argentinië, El Calafate

Op dit moment zitten we in El Calafate, dat ligt in het zuiden van Argentinië. Tot 31 maart gaan we heel het zuiden verkennen. Maar voordat we hier waren, hebben we natuurlijk weer het een en ander meegemaakt.

Pucon:
Jullie hebben allen de foto van de vulkaan gezien, na, die hebben we beklommen. Pffooeee, dat viel nog niet mee. Het was mogelijk om het eerste stukje met de lift te doen, dat hebben we voor de zekerheid maar gedaan. Rechtstreeks naar boven is 1 km, maar omdat we gingen zigzaggen zou het 3 km zijn, eitje dus. Het eerste stukje lopen was nog op vulkaanas. Daarna werden de spikes aangedaan en gingen we op het ijs / sneeuw verder. Naar een paar keer zigzaggen, merk je dat je energie snel op is. Gelukkig was er een stukje vulkaanas waar we konden eten. Na weer bijgetankt te zijn liepen we verder. Helaas liep onze accu 1 op 1, dus we waren zo door onze energie heen. En we moesten nog een stukje. De top lijkt heel dichtbij, maar hij blijft ver weg. De laatste stappen waren echt zooo zwaar, we zijn nog nooit zo moe geweest. We waren al bijna afgehaakt, maarja om daar te staan en te wachten en zien hoe iedereen te top haalt, doe je ook niet, dus zijn we toch maar doorgelopen. Ons moment op de top was geweldig. We hebben een fotosessie gehouden en genoten van het uitzicht. Helaas was de lava niet actief, waardoor we daar niets van konden zien. Maar op dat moment kon dat ons geen moer schelen, we hadden namelijk de top bereikt.
Toen moesten we nog terug, we zouden glijden, maar het was TE glad, dus moesten we lopend terug. Aaaahh, en we hadden al geen energie meer. Gelukkig konden we wel wat stukjes glijden, waardoor we toch nog voor het donker thuis waren.

De dag erna werden we wakker met enorme spierpijn op plaatsen waarvan we niet eens wisten dat daar zoveel spieren zaten en dat we ze ook gebruikt hadden. ´Gelukkig´ hadden we een trip voor deze dag geregeld, namelijk paardrijden. Beklim maar eens een paard als je spierpijn hebt, dat is vrij lastig. Na een uurtje hobbelen, mochten we weer van het paard af (aaauuu) en liepen we naar beneden om een 84 meter hoge waterval te bewonderen. Wow. Na wat fotos en ge-oooh, zijn we weer omhoog geklommen (aaauuu) en mochten we het paard weer op (aaauuu). We besloten dat we wel iets sneller terug wilden, dus lekker draven. Haha, alle spieren werden losgeschud (aaaaaauuuuuu). Al met al hebben we genoten van deze trip, de waterval en de lieve, mooie paardjes.

Puerto Montt & Chiloé:
Puerto Montt is een havenstadje, maar verder niet heel denderend, maar wel makkelijk om vanaf hier Chiloé te bezoeken. Dit is een groot eiland aan Chili. We hebben het nationaal park bezocht en in een paar uur wandelen hebben we duinen, de Nederlande Cartier-heide en een stuk oerwoud gezien.

Bariloche:
Voor diegene die niet weten wat Bariloche is. Het is de chocolade-mekka van Zuid-Amerika en W-A & Maxima gaan er ieder jaar skieën. Wow, wat is het hier mooi. Het ligt in het Lake District, dus heel verrassend dat er veel meren te zien waren. En dat met bergen op de achtergrond en heel veel groen. De chocolade hier is ook niet verkeerd. Gelukig hebben we dat pas de laatste dag geprobeerd, anders waren we iedere dag langs de winkel gelopen en zouden we nu 2 ronde, puistkoppen hebben.

In Bariloche hebben we met Evelien afgesproken (zijn we al een paar keer tegengekomen), met haar gaan we het zuiden bekijken en hiken enzo.
Je bent niet zomaar in het zuiden, zaterdag stapten we om 15.30 uur in de bus en zondag om 19.30 waren we op de plaats van bestemming. Namelijk Rio Gallegos. Maandag hebben we de bus naar El Calafate geboekt, en maar goed ook, want in dit plaatsje was echt NIETS te doen. We hebben nog wel romantisch in een grote zaal onder TL-licht een heerlijke maaltijd genuttigd.

El Calafate:
Gisteren hebben we een boottour gedaan in het Gletsjerpark. De boot vaarde langs diverse gletsjers en langs grote ijsblokken in het water. Wat word je daar melig van. We waren met z´n 5-en (2 NL-ers die we in de bus hebben ontmoet) een fotosessie aan het houden en om elk ijsblokje konden we lachen. Gletsjers en ijsblokken (ze zijn blauw) zijn echt gaaf, wat een natuurverschijnsel, super mooi.

Nu hebben we chill-dag en morgen gaan we weer naar het park om naar DE gletsjer te gaan, de Moreno-gletsjer. Deze schijnt nog al groot te zijn, dus we zullen zien.

Na lieve mensen thuis, geniet van het lekkere weer, dat doen wij ook, want in het echte zuiden regent het non-stop. Dus voor even zijn we jaloers op jullie.

Dikke kussen vanuit Argentinië.

• 14 Maart 2007 - 21:33

Ria:

Weer een leuk verhaal! Wat een conditie zullen jullie intussen hebben !
    Nog veel plezier!
    groetjes,

• 14 Maart 2007 - 22:41

Annie Van Raay:

Geweldig.Ria was toch weer een uur eerder als ik.Ik dacht,wacht nog even op de foto's ,maar die komen nog wel
    Niet normaal wat jullie allemaal toch maar even doen.Geniet ervan,want over een paar maand is t weer voorbij.Lekker thuis voor de buis.
    Vele groetjes uit Bergeijk.
    Annie en Gerard.doeiiiiii

• 14 Maart 2007 - 23:02

Mieke:

Vette shit!!
    maar het ijs lijkt een beetje blauw is dat normaal?? komt zeker omdat het aan de andere kant van de wereld is.. Daar is alles anders! Veel plezier nog daar!
    dikke kus

• 15 Maart 2007 - 07:22

Marloes:

Weer heel mooi, vooral die foto van al dat ijs! Leuk dat jullie weer een nieuwe reismaat hebben ontmoet (mutsje komt me bekend voor...)
    Have fun!
    Dikke kus Marloes

• 15 Maart 2007 - 09:48

Lein:

Heej Loes, 1 keer is wel genoeg he haha...
    Leuk, leuk, leuk allemaal weer! En die ell op het paard, dacht dat je niet zo'n paardenliefhebber was, maar zo zie je maar weer wat je op reis allemaal overwint!! Leuk hoor, dit zijn echt weer hele andere foto's! Mooi landschap!
    Thanx voor jullie mail, ga jullie snel weer 1 terug sturen!

Hele dikke kus uit het zonnige belgie

• 15 Maart 2007 - 09:58

Jonne:

heyy meiden!!
    ziet er wel weer zeer spannend uit.. jullie komen zeker goed afgetraind terug :P
    ook wel leuk met die paardjes zoo..
    krijg je ook zo'n ijsblokjes in je drinken...
    veel plezier maken,, (K)!

• 15 Maart 2007 - 12:46

Elcke:

wow ziet er weer kei goed uit! en ell je bent bruin!! Echt super gaaf weer allemaal wat jullie gedaan hebben en mooie foto's en idd ellis op een paard, maar looks good!

• 15 Maart 2007 - 14:18

Linnie:

Meiden Toppie! Ben trots op jullie! Kussie

• 15 Maart 2007 - 18:16

Hola Chicas:

¿Como estan?

Bueno, bueno bueno.
    Caminar, montar a caballo, deslizarse de glaciar. todos es rico de hacer. Bueno fotos y la naturaleza es espléndido.
    Nunca vosotros olvidaréis ese. Disfrute. Vale la pena. Tambien que vosotros habeis escrito es vale la pena

Saludos de Eersel
    Andres

• 16 Maart 2007 - 10:24

JET:

WAAAAA Die foto's!!! Super vet man!! Ik ben JALOERS!!!

• 16 Maart 2007 - 13:49

Anne:

Dames, hoe ongelofelijk is het dat je zo veel verschillende beelden hebt terwijl het relatief dicht bij elkaar ligt. Wat een uitersten! Echt werkelijk prachtig, en voor ons heel onwerkelijk om te zien. Ik kan er niet over uit haha wat een wereldwonders daar bij jullie!!! Blijf genieten! XX An

• 16 Maart 2007 - 15:47

Maaike:

Wow, gaaf meiden!!Superleuke foto´s en wat zien jullie er goed uit!Spierpijn komt bekend voor,1 dag na camino Inca en typen is al moeilijk!Heb jullie echt superveel te vertellen (mail wel gewoon ff zo) en ben stiekum wel jaloers op jullie nieuwe reispartner ;)! Dikke kus Maaike

• 18 Maart 2007 - 19:58

Ghislaine En Marlie:

Hello!

We zien het al, jullie hebben het nog steeds super!

Wij zitten lekker te genieten van jullie verhaal en foto´s terwijl het buiten regent (het mooie weer houdt er nu weer een beetje mee op...).

Veel plezier!

Liefs Ghis en Marlie

• 22 Maart 2007 - 17:59

Raf:

HEYYYYY!!!!
    ALLES NOG STEEDS GOED DAAR, NOG GEEN REDDINGSACTIE NODIG GELOOF IK...(HE ELLIE...) TOT OVER EEN PAAR MAANDJES.

DIKKE KUS -X-
    RAF

• 23 Maart 2007 - 19:41

Len:

Blijf me erover verbazen hoe mooi 't daar is! Ell ben super trots op je!
    Geniet ervan, de tijd begint alweer te vliegen! Héle dikke kus

• 25 Maart 2007 - 19:31

Carin:

Hey reizigers!

Volgens mij vermaken jullie je nog prima daar down-south! Ben echt wel jaloers hoor, wil zo weer terug! Foto's plakken gaat prima, wel beetje langzaam, maar zo geniet ik er meer van he! Ben al dik over de helft, dus t schiet op.
    Meiden, geniet van alles!!!

Groetjes Carin

• 26 Maart 2007 - 08:04

Mieke:

hey Jannie, gefeliciteerd met je verjaardag!! Maak er een leuk dagje van!! Ik zal er een op jullie drinken!!
    dikke KUS

• 26 Maart 2007 - 09:06

Monique & Arno:

Felicitado Jannie
    Hiep, hiep, hoera ... d'r is er 1tje jarig (berijpen we van Mieke)
    Party er maar flink op los.

Grtjs Monique & Arno

• 26 Maart 2007 - 13:07

Helma, Malden:

hallo meiden
    Lang zal ze leven enz....Hiep, hiep, hoera
    Jannie van harte gefeliciteerd met je verjaardag en een hele fijne dag vandaag.
    Ik heb weer even bijgelezen en genoten van jullie verhalen en de prachtige foto's. Geniet er nog maar lekker van voor je het weet is het weer voorbij.
    groetjes Helma.

• 26 Maart 2007 - 18:57

Annie Van Raay:

Jannie van Harte Gefeliciteerd.

Maak er een gezellige dag van.
    Ik hoop dat de taart lekker was.
    En drink er een lekker glaasje op.
    Heel veel plezier gewenst van ons allemaal.Groetjes Gerard Arne Annie.
    Hieperde piep HOERAAAAAAAAA

• 26 Maart 2007 - 19:37

Marlie:

Oh lees net dat je jarig bent Jannie.

FELIZ CUMPLEANOS!
    Veel plezier vandaag!

x

• 26 Maart 2007 - 19:39

Kristel:

Hey Jannie en Ellis

Jannie, heel hartelijk gefeliciteerd vandaag met je verjaardag!!!! Ik drink er in Eersel een op jou. Of twee.....of drie. Maak er een extra leuke en speciale dag van daar in Argentinie. Zal niet zo vaak meer voorkomen dat je daar jarig bent. Hele dikke kus en tot de volgende mail.
    xxxx kris

• 26 Maart 2007 - 19:44

Johancarinjody:

wat ziet het er allemaal geweldig uit daar. en sportief,Ellis mist haar cross trainer niet zo te zien. Jannie proficiat en maak er een geweldige dag van. heel veel liefs en een dikke kus van Jody xx.

• 26 Maart 2007 - 20:27

Eline:

Heey Jannie!!Gefeliciteerd met je verjaardag!!Zo te lezen hebben jullie het wel naar je zin daar!Veel plezier nog!!xx Eline

• 27 Maart 2007 - 08:39

Petra:

Jannie, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ook de groetjes en felicitaties van Laura en Lindy.
    Meiden nog veel plezier.

• 27 Maart 2007 - 17:41

Marga:

hoi meiden,
    Jeetje, wat ziet het er weer mooi uit, geweldig joh, knap dat jullie aan de top zijn gekomen,zal een lekker gevoel zijn geweest. Jannie van harte gefeliciteerd met je verjaardag en wij drinken hier in Boxmeer een extra borreltje op je gezondheid. Blijf schrijven en foto's sturen want ik vind het echt genieten,Doeiiiiiiiiiii

• 27 Maart 2007 - 17:42

Rest:

natuurlijk ook namens Peter, Jeroen, Tijn en Lotte!!!!!!

• 28 Maart 2007 - 14:58

Maria De Kroon:

Hallo dames van het avontuurlijke leven. Allebei H.G. Janny nog met je verjaardag en Ellis met die van jullie pa.Het is heel leuk om hier zo jullie verhalen te volgen.Bedankt groetjes

• 28 Maart 2007 - 19:03

Annelies En Tanja:

Hey Jannie en Ellis! Zo, dat ziet er echt supercool (letterlijk en figuurlijk) uit! En Jannie we lazen net dat je jarig bent geweest, dus gefeliciteerd!!! Nog iets leuks gedaan met je verjaardag?
    Maar in ieder geval nog heel veel plezier in Zuid-Amerika en tot over 2 maandjes!!!!!Reunie??? x