Bezoek in Argentinie - Reisverslag uit Villazón, Bolivia van Ellis en Jannie Raay en Peters - WaarBenJij.nu Bezoek in Argentinie - Reisverslag uit Villazón, Bolivia van Ellis en Jannie Raay en Peters - WaarBenJij.nu

Bezoek in Argentinie

Door: Ellis en Jannie

Blijf op de hoogte en volg Ellis en Jannie

23 April 2007 | Bolivia, Villazón

Hola amigos y amigas.

Inmiddels zitten we in Bolivia en dat wil zeggen dat we Argentinie achter ons hebben gelaten. Het was er helemaal top, dus een verhaal met alleen maar verhalen over Argentinie. Ook hebben we hier bezoek gehad van Dinja. Zij kwam 5 april aan en 23 april hebben we afscheid genomen van elkaar. Din, het was super gezellig, bedankt!

Buenos Aires:
Nadat we het zuiden hadden gehad was het dan echt tijd voor de hoofdstad Buenos Aires, waar we na 8 uur vertraging eindelijk aankwamen (vliegen is dus niet altijd beter). We hadden er al veel over gehoord en waren er erg benieuwd naar. Onze verwachtingen werden waar gemaakt, wat een ontzettend mooie stad. We hebben uiteraard veel rondgelopen om de stad te verkennen en te shoppen. Verder hebben we de wijk La Boca bezocht. Dit is de wijk waarin Maradonna is opgegroeid, met allemaal mooie gekleurde huisjes en waar op straat de tango wordt gedanst. Ontzettend de moeite waard dus... Hier hebben we lekker rondgewandeld en wat gegeten en gedronken.

Toen Dinja kwam zijn we met allemaal meiden lekker gaan eten. Evelien, Maaike, Dinja, Ellis en Jannie. Met Dinja zijn we nog een dagje terug gegaan naar La Boca en toen hebben we ook het stadion van Boca nog bezocht, heel leuk om eens geweest te zijn. Om het nog even in het voetbalgebeuren te houden, we hebben ook een wedstrijd tussen Boca en Velez bij gewoond. Erg gaaf om de mensen zo uit hun dak te zien gaan op een typisch Argentijnse manier.

Verder is Buenos Aires ook de stad van het genieten. We hebben daar dan ook genoten van diverse filmpjes in de bioscoop, lekkere drankjes en leuke muziek in de bar en vooral het lekkere Argentijnse vlees. Het was vaak ook eeeerg veel vlees maar we hebben ontzettend goed ons best gedaan! Verder is Argentinie het land van de Mate. Dit wordt werkelijk overal gedronken (onderweg naar het werk zelfs) en doorgeven aan elkaar om ervan te nippen. Het is een soort van kruidenthee in een matebeker met een grappig rietje erin. Ook hierin konden we natuurlijk niet achterblijven en hebben we een beker mate gedeeld. Het was even wennen, maar wij zijn nu toch over stag en vonden het best wel lekker.

Tot slot hebben we van 2 tangodansen genoten. De een was echt een show met meerdere dansende koppels en de ander was in een klein kroegje waar 3 oude mannen muziek zaten te maken. Een geweldige zanger typisch Argentijnse liedjes zong en een koppel aan het dansen was. En natuurlijk konden we het museum van Evita niet overslaan. Dit heeft erg veel indruk op ons gemaakt.

Iguazu:
Op het punt waar Brazilie, Paraguay en Argentinie samen komen, zijn de Iquazu-watervallen. We hebben de Argentijnse kant bezocht en het was ontzettend gaaf. Wat een natuurgeweld. Het is onbeschrijfelijk mooi, dus kijk maar gewoon naar de fotos. We zijn daar ook met een bootje langs de watervallen en zelfs onder de watervallen door gevaren. We waren echt zeik en zeiknat, maar gelukkig is het hier weer lekker warm, dus dat was niet erg. (Hoewel het niet makkelijk loopt). Verder had dit Nationaal Park ontzettend veel vlinders. Ze zaten overal en kwamen ook overal op ons zitten, erg mooi.

Posadas, Resistencia & Corrientes:
Dit zijn nog 3 plaatsjes die we onderweg bezocht hebben. In de omgeving van Posadas zijn nog erg veel ruines over van de Jesuitenmissies. Dat waren kleine dorpjes die heel erg gelovig waren, de Jezus-aanhangers. Een van zo´n dorpje hebben we gezien, dat was wel aardig.
In Resistencia was niet heel veel te doen, dus daar hebben we gewoon lekker rondgelopen en genoten van het weer. Corrientes was een dagtrip vanaf Resistencia. We hadden van alles op de planning staan om te gaan bekijken, maar het was gewoon te warm, dat we een internetcafe in zijn gevlucht. Achteraf bleek het 40 graden te zijn met een zeer hoge luchtvochtigheidsgehalte. Zelfs als we stil stonden, liep het zweet over ons lijf naar beneden. Dus hier niet heel veel gedaan.

Salta:
Ons laatste plaatsje in Argentinie en het laatste plaatsje met Dinja. Het is hier erg leuk en gezellig. Je hebt nog wel de luxe van Argentinie, maar je krijgt ook iets mee van de gezellige cultuur van Bolivia en Peru (de Inca-cultuur). Het voelde meteen prettig toen we aankwamen. Ook kwamen we in Salta Maaike ineens tegen. Ze zat in dezelfde bus als ons toen we een dag een tour gingen doen. Dus echt toevallig. De tour was een trip in de bergen met als stops: de treinrails van de trein naar de wolken, salar (zoutvlakte), 7-kleurige-berg (mineralen) en een klein dorpje met artesenal (handgemaakte spulletjes).
Verder hebben we lekker gestapt en genoten van het stadje. Vanmorgen hebben we afscheid genomen van Dinja. Zij is inmiddels in Buenos Aires om donderdag haar vlucht terug naar Nederland te pakken. Wij zitten aan de Boliviaanse kant van de grens, te wachten op een bus die ons wat verder Bolivia in brengt.

Ciao y muchos besos de nosotros!!

• 23 April 2007 - 20:46

Ria:

Hallo dames, de laatste loodjes nu nog. Geniet er nog maar even van.

• 23 April 2007 - 21:42

Mia Moonen :

zo meisjes nog even, geniet maar,het klinkt geweldig.
    groetjes.

• 23 April 2007 - 23:33

Dinja:

Zooo,jullie zijn er snel bij met het verhaal..Ik ben inmiddels allang in Buenos Aires..de vlucht stelde niets voor, was er zo snel. Weinig vertraging gehad gelukkig! Zit nu in het hostel, is hier erg druk en gezellig. Nou, succes daar en geniet ervan!
    Daaaaag lieve Ellis en Jannie!

• 24 April 2007 - 06:08

Linnie:

Meiden! Jullie zijn weer bijna thuis!hihi..
    Egypte was ook erg leuk... niet veel gedaan.. lekker in de zon gelegen enzo.. dussuh nu nog even hard aan mijn scriptie werken, wat niet lukt :(
    Heb zodadelijk weer een afspraak met Claudia... dan weet ik meer denk ik...

Meiden nog veel plezier, geniet nog even, het is daar beter dan hier!

Kusje Linda

• 24 April 2007 - 09:56

Josje:

Ben benieuwd naar de foto's meisjes!
    Maar ik wacht geduldig af ;-)
    Liefs Josje

• 24 April 2007 - 10:42

TP:

Heej Chicas!!
    Ik ben zo blij dat jullie het super hebben!!!
    het zit er voor helaas alweer bijna op...Jullie missen hier niks hoor...alles gaat gewoon zn gangetje. Dat betekend dat het saai is..:)
    De scriptie is nog behoorlijk stressen.
    Zorg ervoor dat je blijft genieten ook al heb je soms zin om naar huis te gaa. Eenmaal thuis weet je geen raad om weer op reis te gaan.

Tot over een paar weekjes..
    xxx Marieke

• 24 April 2007 - 13:34

Maaike:

lieverds, ik hoop ten zeerste dat jullie dit pas over 4 dgn lezen en nu in de jeep zitten richting Uyuni (jullie hebben wel echt hoogtepunten tot laatst bewaard)!!! But you know, Jacks, cuba libre(s), uptown, los perros en molino´s, ze verwachten jullie minimaal de 3de!! :)
    Zie jullie in Copa, kus kus

• 25 April 2007 - 08:56

Karen:

Hey meiden!
    Nou ik dit lees en zie weet ik zeker waar mijn zuurverdiende spaarcentjes naar toe gaan denk ik! Alle verhalen en foto's vond ik geweldig maar dit slaat echt alles! Dat wil ik ook van dichtbij gezien hebben. Nou moet ik alleen nog erwin proberen te strikken, lastige opgave denk ik haha!
    En jullie alweer bijna terug. Beetje balen of er wel weer aan toe om thuis te zijn? Ell ik kan me voorstellen dat het voor jou nou erg moeilijk kan zijn om zo ver weg te zijn. Hou je taai, you can do it! En gelukkig heb je jannie en zorgen jullie zo goed voor elkaar.
    Geniet er nog van!
    -x-

• 25 April 2007 - 20:39

Johancarinjody:

wat een superrrrrrrrrrr mooie foto's vooral die van de watervallen, vlinders, enzenz. geniet nog van die laatste weken ben benieuwd naar de reactie van jody op jouw thuiskomst, maar ik heb daar wel zin in!!! liefs vanuit het loo xxxx

• 26 April 2007 - 02:00

Eef:

Hey lieverds,

Nou jullie vermaken jullie wel zeg zonder mij. Je zou bijna denken dat jullie me niet missen :-) Ik weet wel beter hoor, ik mis jullie ook. Ik heb nu na 3 weken alleen ook weer gezelschap, want Femmy is er en heb het heel gezellig met haar in Brazilië. Ik hoop dat jullie genieten van de Salar Uyuni en natuurlijk jullie laatste weekjes in Cusco inclusief de Inca Trail. Veel plezier!!!

Dikke kus Eef

• 26 April 2007 - 08:19

Annie Van Raay:

Heei meisjes.De foto's liegen er niet om,je had gelijk dat jullie zoveel hebben gezien.Het eten zag er ook lekker uit,zal je nu zeker wel missen.Dat drankje mate ziet er minder smakelijk uit.Gaaf die watervallen en de vlinder is geweldig mooi.Nog een hele fijne tijd daar,geniet en klim ze nog.
    Groetjes uit Bergeijk.

annie

• 26 April 2007 - 16:26

Jean:

Hey ladies,

ik wist helemaal niet dat jullie zo'n eind van brabant af zaten. Ik kwam toevallige ff voorbij gesurft. Leuke verhaaltjes en zo te lezen vermaken jullie je wel. Ik zie jullie wel weer hier in de buurt.

groeten uit Riethoven

• 26 April 2007 - 18:27

Loes En Myrte:

Hallo Dames,

Jullie site komt erg goed van pas nu wij gister zijn gearriveerd in Chili!

We zien jullie binnenkort want in Cusco hebben we een date, nietwaar? Veel plezier nog en tot snel.

besos loes en myrte

• 27 April 2007 - 20:24

Maria De Kroon:

Geweldig he die watervallen. Wij hebben toen de niagra watervallen bezocht en kan het niemand echt duidelijk maken wat voor een wereldwonder dat is. Jullie nu wel denk ik. Morgen gaan wij samen met Jacqueline en Wim naar Rome! Dus wij gaan ook weer een stukje van de wereld bekijken (niet zoals jullie, maar toch).
    Tot gauw groetjes

• 29 April 2007 - 09:03

Marlie:

Hola chicas que viajan!

Wat een super verhaal weer! Jullie hebben het zo te lezen, net als ons, een geweldige tijd in Argentinië gehad. En nu Bolivia.. daar zul je ook wel versteld gaan staan van al het moois! Zijn jullie al op de Uyuni tour geweest of niet? Ik ben benieuwd naar de volgende foto´s!

Hoe lang blijven jullie eigenlijk nog? Jullie eindigen weer in Cuzco toch?

Hier gaat het leventje zn gangetje. Het is heeeeeeerlijk weer dus veel terrasjes pakken! En...vanavond koninginnenacht in Utrecht, dus dat wordt gezellig!

Mucho placer en Bolivia!

Beso