De reis is nu echt begonnen!
Door: Ellis en Jannie
Blijf op de hoogte en volg Ellis en Jannie
10 Januari 2007 | Peru, Lima
Het is weer ff geleden, maar nu zijn we an echt op reis, hier weer onze avonturen in Peru.....
Reis abancay-nazca:
Zoals we in het vorige verhaaltje vertelde waren we in Abancay aan het wachten op de bus richting Nazca. Nadat we ongeveer 8 uur in de bus hadden gezeten bleef de bus steken in de modder. We hebben toen (´s nachts) nog eens 8 uur, in de kou, naast de bus moeten wachten tot we uitendelijk verder gingen richting Nazca! Niet echt een goed begin dus...
Maar uiteidelijk zijn we er toch gekomen en het was zeker de moeite waard. We moesten wel even wennen aan de hitte. Ja lieve mensen in Nederland, we hebben eindelijk echt de zon gevonden!
De eerste dag zijn we met een gids naar de mummie-begraafplaats gegaan. Een beetje luguber maar het was ook erg indrukwekkend om te zien. Gek ook dat het allemaal bewaard is gebleven door de jaren heen.
De volgende ochtend zijn we over de nazca-lijnen gevlogen. Ook dit was mooi we konden de lijnen erg duidelijk zien. Ook de ervaring om in zo´n klein vliegtuigje te zitten was heel erg leuk. (En voor diegenen die het zich afvragen, we hebben ons zakje en de ramen schoon gehouden!!)
Huacachina, oase, buggy en zandboarden:
Nadat we Nazca bewonderd hadden zijn we door gegaan naar Huacachina. Dit is een oase bij Ica. Hier hebben we lekker aan het zwembad gelegen! Verder zijn we ook nog gaan racen met een buggy door de woestijn en gaan zandboarden. Dit was echt een adrenalinekick! Met de buggy gingen we ontzettend hard en hij ging van links, naar rechts, naar boven en beneden, met erg steile stukken erbij!
Paracas eilanden en Nationaal Park:
Hierna zijn we doorgereisd naar Paracas. Hier hebben we de Islas Ballestas en het Nationaal park van Paracas bezocht. Het park zelf vonden we niet heel spectaculair, maar de eilanden waren wel echt de moeite waard. We hebben veel soorten vogels gezien en bewonderden de pinguins en zeeleeuwen van heel dichtbij!
Nu = Lima
Nu zijn we in Miraflores, een van de betere wijken van Lima. We hebben vandaag Miraflores verkend (en het strand!!) en we gaan morgen Lima bekijken.
Adios y hasta luego!
Besos Ellis y Jannie
10 Januari 2007 - 22:41
Ria:
leuk verhaal meiden! tot de volgende keer op msn, dan hopelijk weer met webcam en microfoon -
10 Januari 2007 - 23:19
Ilse:
Oke, soms zit het mee, soms zit het tegen....maar stilletjes ben ik toch wel een beetje jaloers! Geniet lekker verder van alles om jullie heen, geweldig wat jullie meemaken! -
11 Januari 2007 - 10:43
Mieke:
wow, das weer het enige wat ik kan zegge... -
11 Januari 2007 - 11:21
Linna:
Hey meiden! Yes leuk verhaal, had het al op msn meegekregen natuurlijk! Volgende keer wil ik wel een webcam en microfoontje he!!!!! hihi Ik mis jullie allebei, mijn afstuderen is begonnen, klinkt me veel te volwassen maja... Tis nou eenmaal zo, als jullie terug zijn ben ik hopelijk klaar, en kunnen we dus flink gaan feesten om beide te vieren! Tot snellus hoop ik...
Dikke kus en dikke knuffel voor jullie allebei meisjes! -
11 Januari 2007 - 13:10
André:
Hola chicas,
Como estan.
"Magníficos fotos" Pienso que muchos gente quieren hacer lo mismo. Es una bueno aventura. Y es el comienzo de vos aventura, tambien Bolivia, Argentina y Chile. Y tambien vos cuentas son gracioso por leer.
Abrazos
Papa -
11 Januari 2007 - 13:51
Lein:
Heej nu is het reizen inderdaad echt begonnen! En nu al zoveel gezien! Super zeg! En weer mooie plaatjes erbij! Ga jullie straks ook nog even mailen, want heb weer veel te vertellen!
Dikke kus -
11 Januari 2007 - 16:37
Dennis En Margriet:
Wauw!! En wij zitten hier nog steeds een beetje te bibberen in de regen van Cusco...Nog een weekje en we treden in jullie voetsporen, joehoe! Geniet ervan! xxx -
11 Januari 2007 - 21:47
Karlijn Hendriks:
Hey Jannie!
Heb net even al jullie verhaaltjes gelezen, echt gaaf! Vooral dit laatste bericht en leuke foto's!
Heel veel plezier nog!
Liefs karlijn -
12 Januari 2007 - 13:49
Jonne:
hey elly,, zeg eens eerlijk, lijken de pinguins daar ook een beetje op onze pinguin?? :P maar klinkt lekker daar zeker wel jaloers op jullie zonnetje, kus -
12 Januari 2007 - 17:33
LEO EN CORRIE:
lEUK OM JULLIE TE VOLGEN TIJDENS DEZE SUPER REIS.MAAK ER NOG EEN PAAR LEUKE MAANDEN VAN.VEEL GROETEN.LEO EN CORRIE -
12 Januari 2007 - 19:21
TP:
Heej meiden,
Jeetje, wat een gave reis..danny en ik hebben besloten om tijdens onze volgende verre reis ook naar zuid-amerika te gaan...dus als jullie terug komen wil ik alles weten!!
xxx marieke -
13 Januari 2007 - 07:43
Karen:
Hey meiden,
ziet er allemaal weer erg leuk uit. Meteen jaloers op jullie, zker daar bij het zwembad! En ook nog zo sportie'/actief. Geweldig!
-x-karen -
13 Januari 2007 - 14:55
Marlie:
Klinkt leeeeeeeuuuuuuuuk! En mooooooooooi! Ik wil terug! Een schrale troost: ik ben mn foto´s aan het inplakken, zo ben ik toch nog een beetje daar hihi.
Beso -
13 Januari 2007 - 23:12
Co:
He ladies!
Leuk om te lezen dat jullie nu ook aan t reizen zijn! Goede dagen gehad in Cusco verder?
Stuur me ff jullie reisschema (colettevanheck@hotmail.com), dan kunnen we onderweg misschien ergens meeten...
Doe voorzichtig en geniet!
Kus Co (talenschool Cusco) -
15 Januari 2007 - 14:46
Rie En Suzan:
Hallo meiden,
Hoe is het daar? Hier alles goed, we hebben net de foto's gekeken en de verhaaltjes gelezen, kei leuk, we blijven jullie volgen! En wij werken nog wel een beetje harder bij de bakker!! Haha, groetjes Suus en Rie -
16 Januari 2007 - 09:10
Anne:
Nou die woestijn in Huacachina ziet er toch wel net iets spannender uit dan die in Egypte! En dat zandboarden lijkt mij ook wel wat! Geniet er van hoor, voor je het weet zit je weer hier in de kou .... brr! XX Anne -
17 Januari 2007 - 22:04
Annie Van Raay:
Gisteren was er ongeveer 1 uur cusco op t.v.
Bij inpakken en wegwezen.
Arno + Rien belde.Was leuk,ik wist het niet anders had ik het wel op genomen.Ging over straatkinderen en een eigen t.v.zender en oprichting van een museum.Spreek je later daar nog wel over.Groetjes van ons thuis.xxxxxxxxxxmam
18 Januari 2007 - 20:59
Helma Follings:
Hallo meiden, nog de beste wensen voor het nieuwe jaar (kan nog wel hé) en vooral een leuke voortzetting van deze vakantie
leuk om door jullie verhalen en foto's de reis te volgen. Het lijkt mij ook wel kicken. Jannie ik hoorde dat je ziek was geweest en hoop dat je ook weer wat bent opgeknapt
groetjes Helma