Estudiamos Español.
Door: Ellis en Jannie
Blijf op de hoogte en volg Ellis en Jannie
01 December 2006 | Peru, Cusco
Hier weer een verhaaltje met onze nieuwe belevenissen...
Spaanse les
Maandag zijn we begonnen met onze spaanse lessen. Jannie is in een klasje hoger geplaatst omdat ze al wat voorkennis heeft. Ze volgt lessen bij een peruaanse man samen met een Nederlands stelletje uit Friesland. Ellis krijgt les van een peruaans meisje samen met nog een Nederlands meisje en een Amerikaanse jongen. We leren elke dag ontzettend veel bij en hebben er veel plezier in. Onze lessen beginnen om half 9 ´s ochtends. We wonen dichtbij ons schooltje wat het allemaal lekker makkelijk maakt! Wel hebben we wat moeite met de trap die we op moeten richting school, vanwege het gebrek aan zuurstof en moeten we erg opletten als we naar school lopen. De straatjes zijn hier erg smal, met ontzettend smalle stoepjes en snel voorbij rijdende autootjes! Goed opppassen dus dat je niet even een stapje teveel naar rechts zet!! Daarnaast moeten we ook overal de honden ontwijken die hier overal los lopen. Maar ze zien er enger uit dan ze zijn, al zijn ze wel vies!
Vrije tijd
In onze vrije tijd genieten we vooral van al het mooie om ons heen! Plaza des Armas, Plaza San Blas en de prachtig mooie bergen die om Cusco heen liggen met ´s avonds de mooie lichtjes van de huisjes in de bergen. We gaan dan ook regelmatig lekker wat drinken (heerlijke ananassapjes, incacola´s en coca thee) rondwandelen en eten bij een heerlijk bakkertje. Verder zijn we natuurlijk regelmatig op internet te vinden en spaans aan het leren (in de vele leuke kroegjes).
Dit was het weer voor eventjes, tot schrijfs en muchos besos Jannie en Ellis.
De fotos komen nog, ff geduld dus.
30 November 2006 - 23:38
Carin En Marlie:
Ellis!
Wij komen zaterdagavond in Cuzco aan! Samen stappen?
x -
01 December 2006 - 07:34
Marloes:
Hey!
Leuk weer een berichtje!!!Op de foto is zeker een kroegje of zoiets? Ziet er leuk uit. Hier alles goed, zondag weer voor het eerst even skien! Heb ik super zin in! Verder een druk weekend. Laat maar weer snel wat horen en ben benieuwd naar de nieuwe foto's!
Kus Marloes -
01 December 2006 - 08:22
Marieko:
Hey hallo,
Ondertussen dat jullie zitten te genieten van het mooie maar vooral warme land. Zit ik hier snotverkouden op mijn stage! Ik ben niet jaloers hoor...
Geniet er van en veel plezier!
Liefs Marieke -
01 December 2006 - 11:11
Linnie!:
hey meiden, jullie kunnen straks gewoon beter spaans dan ik :( kunnen jullie mij weer spaans gaan leren!!muchos besos!!!!! -
01 December 2006 - 11:43
Arno:
Hola señoras,
vergeten jullie niet om te leren sala of de samba dansen.
Ellis heb je al gesoliciteerd bij het plaatselijke bakkertje, want die kunnen natuurlijk wel iemand gebruiken met zoveel ervaring zoals jij.
Veel plezier nog en mee er nog maar eens een pintje op de achterblijvers (natuurlijk alleen als de studie het toelaat).
grato fin de semana
Adiós Arno -
01 December 2006 - 18:03
Jet:
OLA!!
zo te horen gaat het jullie allemaal goed daar in verweggiestan! Muchos veelos plezier en kom maar op met de vele verhalen!! En foto's!!
doei doei
kuz -
02 December 2006 - 21:09
Linda De Kroon:
Hey meiden!
Leuk huisje, dat is pas echt een studentenhut! Zijn we toch maar verwend geweest in Breda en Utrecht. Maar het ziet er echt niet verkeerd uit. Jannie je hebt niet echt iets gemist op de reunie, was wel gezellig maar niet dat je lekker kon netwerken. Ik heb nog nooit zoveel dronken "zakenmannnetjes" gezien! Geniet daar lekker en tot het volgende berichtje.
Liefs Linda -
03 December 2006 - 17:52
Len:
Lieve El & Jannie, écht fijn om te horen dat jullie het zo goed maken! Ziet er op de foto's ook heel stoer uit allemaal.
Verjaardag van Arne was super al hebben we je wel gemist!
We'll keep in touch!
Hele dikke kus