Laatste dagen in Peru. - Reisverslag uit Arequipa, Peru van Ellis en Jannie Raay en Peters - WaarBenJij.nu Laatste dagen in Peru. - Reisverslag uit Arequipa, Peru van Ellis en Jannie Raay en Peters - WaarBenJij.nu

Laatste dagen in Peru.

Door: Ellis en Jannie

Blijf op de hoogte en volg Ellis en Jannie

19 Januari 2007 | Peru, Arequipa

Hallo allemaal,

Leuk dat jullie onze verhalen blijven volgen en er zullen er nog vele volgen. Nu over de laatste dagen Peru, voordat we naar de andere landen gaan.

Lima:
In Lima was het erg warm. Niet alleen van de zon, maar ook van de druk van de stad. Veel auto´s en hoge gebouwen. Lima is niet de mooiste stad, maar de Plaza des Armes is erg mooi en de Catedraal die we bezocht hebben ook. Ja, we zijn bijna weer helemaal gelovig, zo Katholiek als we zijn. Bij de 2e kerk die we wilde bezoeken, zagen we dat het binnen vol hing met schilderijen van Jezus. Dat hebben we maar gelaten voor wat het was. Buiten was het wel leuk. Er waren zoveel duiven (de Dam is er niets bij). Opeens vlogen ze allemaal rondom het plein, en nog laag ook. Als je bang bent voor duiven, was dit echt een hel geweest. Wij hebben onze ogen uitgekeken.

Busreis:
We gingen met de bus van Lima naar Arequipa. Het eerste half uur zie je Lima en de andere 18 uur zie je niets anders dan woestijn. Even is dat leuk, maar het ging ons wel vervelen. Stel de nieuwe BBA-bus voor (met die blauwe stoelen) op een hete zomerdag. Zo heet hadden wij het tijdens deze reis.

Arequipa:
Vrijdags kwamen we aan. Na wat gegeten te hebben, liepen we wat rond. Jannie kocht een chocolaatje, dat heeft ze geweten. De dag erna zat ze onder de rode bulten en vlekken. Allergische reactie. Inmiddels is het weer vrijdag en zitten ze er nog steeds. Nu moeten we iedere dag naar het ziekenhuis (4 dagen) om het bloed te reinigen om het genezingsproces te versnellen. Na het gejeuk gaan we verder naar Bolivia.

Colca Canyon:
Ondanks Jannie´s allergie, hebben we toch de trip naar de Colca Canyon gedaan. Erg indrukwekkend om meer dan 1 km naar beneden te kunnen kijken. In dit dal, vallei (kan canyon niet echt vertalen) vlogen Condors. Erg gaaf om te zien. Ze zijn 3 meter breed en vlogen langs ons voorbij. We hadden een uur de tijd, maar we hadden er wel de hele dag kunnen zitten, zo indrukwekkend. Verder bestond de trip uit een aantal wandelingen, een bezoek aan Chivay, een duik in de Hot Springs en hebben we graftombes gezien. Erg raar dat er in de rotsten in de bergen velen botten liggen, die daar al jaaaaren liggen.

Ok, tot de volgende keer, in Bolivia dan waarschijnlijk. Dikke knuffels en kussen vanuit Peru.

• 19 Januari 2007 - 23:03

Ilse :

Nou, op naar het volgende avontuur! Veel geluk! Ik blijf jullie volgen...

• 20 Januari 2007 - 10:41

Iris:

Hey meiden!!
    Echt leuk om jullie avonturen zo te volgen!! Jannie ik hoop dat je allergie snel over is!! Veel plezier daar nog!! xxx

• 20 Januari 2007 - 15:49

Marloes:

Ha meiden!
    Gaaf die adelaar! Wij hebben ook een nieuwe adelaar, hihi. Van mijn baas gekregen. Hij (of zij) is wit met een beetje geel. Tot nu toe heet hij snow, moeten nog een echte naam bedenken, dus als jullie iets te binnen schiet?!
    Jannie, wordt snel beter he! Fijne week meisjes,
    kus Marloes

• 20 Januari 2007 - 17:30

Lilian:

Hey Meiden,

Echt supercool wat jullie allemaal doen! Ik hoop wel dat Jannie zich snel weer beter voelt!
    Ook leuke foto's, zo krijgen we nog een beetje het idee dat we erbij zijn!
    Geniet ervan!

Kus

• 20 Januari 2007 - 18:10

Dinja:

OOh wat stoer met die adelaar!!! Niet gedacht hoor Ellis dat je zo ruig was...
    Ik heb gister al gehoord dat het wat beter met Jannie gaat, gelukkig maar!! Doe voorzichtig, geen chocolade meer eten!!En heel veel plezier in Bolivia,
    Doeiiii xxx

• 20 Januari 2007 - 21:16

Maaike:

Wat ziet het er weer gaaf uit (en zo leuk om die twee vertrouwde roze vesten weer eens te zien)! Leuk dat jullie Laura hebben gemeet; D+M en T+A zijn btw ook bijna in Copacabana! Geniet ervan lieve meiden en succes Jannie!!!!

• 21 Januari 2007 - 00:17

Linna:

Hey lieve meisjes! Wat een avonturen weer!!!! Jannie word maar snel beter! en Ellis zorg goed voor Jannie! Meiden ik mis jullie! Geniet er nog van! Dikke kus Linna

• 21 Januari 2007 - 14:00

Maria De Kroon:

Nou meiden dat ziet er allemaal heel leuk uit.(behalve die allergie ,ik ken het).Nou voor Linda zouden die vogels echt een hel geweest zijn.Ik had ook niet verwacht dat Ellis dit durfde, knap hoor. groetjes

• 22 Januari 2007 - 13:36

Tp:

heej meiden,
    Ik hoop dat je al weer wat beter bent, jannie...
    Mooie foto's joh!! blijf de verhalen sturen!!
    xxx

• 22 Januari 2007 - 17:35

Jonne:

doe niet zo eng,, was wel een tamme adelaar hoop ik zeker :P
    maare leuke pictures,, en jezus is daar zeker wel leuker dan hier :D
    daaagh (K)

• 22 Januari 2007 - 23:08

Johancarinjody:

gaaf die verhalen en foto's en dat "vogeltje" toontje is dood jody heeft nu een twietie. Laat die chocolade maar even ik bewaar wel wat voor je. Dikke kus xx

• 24 Januari 2007 - 01:04

Laura:

Hola Chicas!

Hopelijk zitten jullie nu lekker in Bolivia! Vond het erg gezellig met jullie in Arrequipa! Geniet van de rest van jullie reis!
    X Laura

• 24 Januari 2007 - 10:19

Gerard,annie,arne:

Ellis en Jannie een goede reis en heel veel plezier gewenst vanuit bergeijk.Ook wilde ik laten weten dat Arno dat programma van cusco heeft opgenomen.Vele groetjes van ons,doeiiii

• 24 Januari 2007 - 13:02

Monique&Arno:

Klopt, ik zal de videoband goed bewaren.
    Er is touwens al één optreden voor Pinkpop 2007 bekend gemaakt nl.'Muse'
    Nog veel plezier samen
    Adios Arno

• 05 Februari 2007 - 17:37

Elise:

Wat cool dat jullie het zo leuk hebben! Ben wel beetje jaloers als ik die verhalen zo lees van jullie!
    Geniet er van!!!
    X elise